Μαύρο κόκκινο

Ο Μιχάλης, γέννημα-θρέμμα λαϊκής γειτονιάς του Πειραιά, εντάσσεται στο Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο. Θέλοντας να αλλάξει ζωή, να αποκτήσει την αίσθηση του "ανήκειν". Νέα ζωή, νέο όνομα. "Πάτροκλος".

Ο Νεόφυτος, γνήσιο τέκνο των βορείων προαστείων, αναζητά τη δράση και την αντίδραση στα σχέδια και τις προσταγές του εφοπλιστή πατέρα του, βρίσκει το όποιο νόημα μέσα στις τάξεις του Αριστερού Ριζοσπαστικού Κινήματος. Νέο όνομα και για το Νεόφυτο. "Βλαδίμηρος".

Ακολουθώντας διαφορετικές πορείες, βρίσκονται στους δρόμους του "αγώνα" ή χάνονται στη δίνη των γεγονότων. Εκτελώντας με άκρατο ιδεολογικό φρόνημα τις εντολές των αρχηγών των κομμάτων τους.

Ο "γιος του Δία", ο "εγγονός του Δία", η αδελφή του "Πάτροκλου" Μαριάννα, ο πατέρας του "Βλαδίμηρου", ο γενικός γραμματέας, η γυναίκα του γενικού γραμματέα, παίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο το ρόλο τους στην εξέλιξη της πορείας των δύο αγωνιστών.

Τα ιδιοτελή πολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα έχουν θέση στην καθαρή ιδεολογία; Ή μήπως είναι αυτά που τελικά καθορίζουν την ίδια την ιδεολογία;

Εκδότης: Εκδόσεις Σαΐτα
Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
Έτος έκδοσης: 2015
Αριθμός σελίδων: 198
Κωδικός ISBN: 978-618-5147-55-6
Διαστάσεις: 21×14