Ο κύριος Χι

Ο κύριος Χι, Άγγελος Χαριάτης, εκδ. 24γράμματα

Ποδόσφαιρο, παράνομα στοιχήματα, εκβιαστές δημοσιογράφοι, διεφθαρμένοι αστυνομικοί  με πολιτικές διασυνδέσεις και στο βάθος η άβυσσος μιας διαταραγμένης ψυχής που αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο. Ο Άγγελος Χαριάτης έχει στα χέρια τα καλύτερα στοιχεία για το πιο συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς

Το έργο

Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια και έτοιμη να σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος προς τον Αττικό ουρανό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως άλλωστε και στη ζωή, η βεβαιότητα είναι μια αυταπάτη. Τα –ανεξήγητα, βάσει της δυναμικής της ομάδας– αρνητικά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Ο Άλκης Μπαμπαλής –ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνομικός, αλκοολικός– μοιάζει να είναι ο ιδανικός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για τη λύση του γόρδιου δεσμού. Μέσα από τολύπες καπνού και σκληρό άρωμα αλκοόλ ο ιδιωτικός ερευνητής προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστήριου, να ενώσει τους κρίκους της αλυσίδας. Κοινωνοί στην προσπάθειά του ο παντοτινός φίλος από την υπηρεσία Τέλης κι ο «Ψείρας». Ο Βλαδίμηρος – ιδιοκτήτης γραφείου παράνομου στοιχηματισμού – αντιμετωπίζει με ουδετερότητα την κατάσταση, προσπαθώντας να μαντέψει τον τελικό νικητή. Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπατριανταφύλλου λειτουργεί υπό την πίεση των γεγονότων, αντιδρώντας σπασμωδικά. Την ίδια στιγμή αναλώσιμοι βοηθοί του κύριου Χι υπό την καθοδήγησή του εφαρμόζουν το μεγαλόπνοο σατανικό σχέδιό του.

Ο Άλκης Μπαμπαλής χωρίς την Πάολα που τα κάνει όλα ανακρίνει παίκτες, προπονητές, βάζοντας ψηφίδες στο μωσαϊκό του τρόμου.

Έτοιμος να εμπλακεί στο σχέδιο του κύριου Χι, έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα, ώστε να επέλθει η λύση κι η προσωπική του κάθαρση.

Εκδότης: 24γράμματα
Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο
Έτος έκδοσης: 2021
Αριθμός σελίδων: 342
Κωδικός ISBN: 978-618-201-182-9
Διαστάσεις: 21×14